Aftellen naar 10 dagen feesten op de Tilburgse Kermis

Aftellen naar 10 dagen feesten op de Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis staat stevig in de startblokken. Over precies een maand is het tien dagen kermisfeest in de binnenstad. Dit jaar betrekt Tilburg daar ook de Spoorzone bij. In dit industriële gebied, dat volop in ontwikkeling is, kent de kermis een heel eigen sfeer. 

447e editie

De 447e editie van de Tilburgse Kermis kent een gevarieerd aanbod met flink wat nieuwe attracties. Zo is op het Paleisring de Tsunami te vinden, een spectaculaire schommelende bank die over de kop gaat. Op het NS plein staat de Cobra Coaster, een tien meter hoge rollercoaster met halve looping en halve kurkentrekker. In de Air One Maxxx op het Stadhuisplein kunnen bezoekers op een dertig meter hoge draaiende schommel Tilburg van alle kanten bekijken. Ook oude bekenden zijn weer opgenomen in het programma zoals de ‘thrill seakers’ de Experience op het Stadhuisplein, de Infinity in de Spoorzone en de Free Fall op de Heuvel.

Nieuw

Nieuw op de kermis zijn projecties op twee locaties. Op de witte wanden van het Paleis op het Willemsplein verschijnt in een filmische projectie het levensverhaal van de kermis. Ook de kerk op de Heuvel wordt op een bijzondere manier uitgelicht. In de avonduren op maandag 25, woensdag 27 en zaterdag 30 juli zijn deze projecties te zien. 

Tradities en themadagen

De vaste tradities, thema-dagen en vele horeca-events die de Tilburgse Kermis zo bijzonder maken zijn er ook in 2016 weer. Zo is er weer de grote nostalgische kermis en de gratis kermisexpositie (dit jaar op het Koningsplein). De Kermis-mis op zondagochtend 24 juli in de autoscooter, de Blauwe Zondag op 24 juli voor mensen met autisme. De Roze Maandag trekt op 25 juli weer vanaf 12.30 uur met een Roze karavaan de kermis over. De gehandicaptenmiddag op dinsdag 26 juli. Op woensdag 27 juli de kindermiddag en tot slot de theatrale begrafenis van de kermis en vuurwerkshow op zondag 31 juli. 

Tien dagen lang, van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli, zijn de 230 attracties verspreid over zo’n drie kilometer door de stad aanleiding om Tilburg te bezoeken voor zo’n 1,3 miljoen mensen. De Tilburgse Kermis is niet voor niets de grootste van de Benelux.

Voor meer kermisnieuws is dit de officiële website www.detilburgsekermis.nl

Artikel Bron: detilburgsekermis.nl

Geef een reactie op dit artikel

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: